Desulfurarea Apei

Desulfurarea Apei

Hidrogenul sulfurat (H2S) sau acidul sulfhidric este un acid anorganic slab. Unele bacterii care traiesc in medii cu putin oxigen folosesc sulful ca sursa de energie si convertesc sulfatii prezenti in apa in hidrogen sulfurat. Sursa cea mai comuna a hidrogenului sulfurat din apa sunt chiar aceste bacterii. Ele au o afinitate pentru sectiunea de apa calda a sistemului de distributie a apei.

Hidrogenul sulfurat este responsabil pentru mai multe probleme printre care cele mai comune sunt:

  • Apa contaminata cu hidrogen sulfurat este usor de recunoscut din cauza mirosului foarte neplacut de ou clocit, care este in acelasi timp, prima problema provocata de aceasta subustanta. Mirosul este mai intens in cazul apei calde, dar poate fi sesizat și în cazul celei reci.
  • Hidrogenul sulfurat duce la ruginirea instalatiilor fabricate din fier, alama, otel sau cupru. Substanta provoaca si coclirea obiectelor din argint si decoloreaza obiectele din cupru si alama.
  • Ceaiul si cafeaua nu au un gust placut si sunt decolorate, in cazul in care sunt preparate cu apa cu hidrogen sulfurat. In plus, mancarurile gatite cu apa contaminata cu hidrogen sulfurat nu vor avea aceeasi savoare.
  • Substanta pateaza obiectele sanitare, petele fiind galbene sau negre.
  • Cei care detin un dedurizator ar trebui sa stie ca o concentratie marita de hidrogen sulfurat poate deteriora rasina cationica. Se poate intampla ca mirosul de ou clocit sa fie sesizabil, dar analizele apei sa nu indice prezenta hidrogenului sulfurat. Explicatia sta in faptul ca unele bacterii care se gasesc in sistemul de dedurizare consuma sulful deoarece il folosesc ca sursa de energie.

 

Ne puteti contacta folosind formularul urmator:

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Mesaj