Sterilizare Generalitati

Sterilizare UV
bacterii coliforme

Sterilizarea cu raze ultraviolete este un procedeu care imbina eficienta foarte ridicata cu avantajul de a nu produce efecte secundare daunatoare sanatatii. Felul in care sunt eliminati contaminantii biologici nu altereaza gustul, mirosul sau culoarea apei, ci doar face apa sigura pentru consum. Cand microorganismele sunt expuse la radiatia UV, isi pierd capacitatea de a se reproduce. Ciclul lor de viata este de doar cateva ore, ceea ce inseamna ca dupa ce nu se mai pot reproduce, nu mai sunt periculoase sanatatii.

Sterilizatoarele distrug bacterii si microorganisme patogene din apa, fara a necesita timp de reactie:

  • actiune bactericida imediata (fara a necesita rezervor de contact)
  • nu modifica în nici un fel compozitia chimica a apei, nu se adauga  substante chimice
  • lampile UV sunt lampi cu vapori de mercur cu timp max de operare continua de 7500 de ore
  • spectrul de emisie al radiatiilor UV este de 254 nm
  • carcasa din cuart pentru lampa / otel inox 304 pentru sterilizator
  • pre-filtrare mecanica, in general, indispensabila
  • montaj: vertical sau orizontal
  • temperatura: +2/+40 [oC]
  • intensitatea radiatiei UV: 30 [mJ/cm2]
  • permeabilitate la UV: > 98%
  • presiunea maxima de lucru: 9 bar
  • temperatura min./max.: 2°C ÷ 40°C
  • alimentare electrica: 220V / 50Hz
  • protectie: IP 55

Parametrii apei de alimentare:

  • suspensii solide max. 10 [mg/l]
  • culoare fara culoare
  • concentratia Fe max. 0,3 [mg/l]
  • concentratia Mn max. 0,05 [mg/l]
  • duritatea max. 7 od
  • valoarea pH 6,5 ÷ 9,5

 

Ne puteti contacta folosind formularul urmator:

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Mesaj