Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII  

Termenii si conditiile din cadrul acestui website sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor (persoane fizice) în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, conform OG 21/1992 privind protectia consumatorilor si conform Legii 449/2003 privind garantiile si drepturile associate acestora.  Prezentele acte normative nu se aplica persoanelor juridice.

Conform OUG 34/2014, un contract de vânzare la distanta reprezinta orice contract încheiat între profesionist şi consumator fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul (confirmarea acceptării comenzii de catre profesionist), în temeiul căruia profesionistul se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul se angajează să plătească preţul acestora,

Modalitatile prin care se incheie contracte pe acest website sunt: contracte incheiate la distanta prin utilizarea ca mijloc de comunicare convorbirea telefonica, precum si contracte incheiate in afara spatiilor comerciale. Inainte de incheierea contractului, clientului i se va transmite pe un suport durabil un contract/oferta de vanzare produse semnat de catre vanzator, care cuprinde toate elementele obligatorii cf OG 34/2014 astfel incat consumatorul sa poate lua o decizie in cunostinta de cauza.

Aceste elemente de informare sunt: identitatea vanzatorului, produsele care fac obiectul vanzarii la distanta si caracteristicile acestora, pretul total al produselor (cu TVA inclus), modalitati de plata, durata de valabilitate a contractului, termeni de livrare, conditii de montaj, dreptul de retragere si drepturile asociate, optiunea consumatorului de a se include sau nu in baza de date cu caracter confidential, etc.

Momentul incheierii contractului reprezinta confirmarea acceptarii comenzii de catre societatea noastra dupa verificarea  contractului de vanzare transmis de catre client si asumat prin semnatura.

Termene

Toate termenele incluse în termeni si conditii se interpretează drept termene exprimate în zile calendaristice. Dacă un termen exprimat în zile se calculează din momentul în care intervine un eveniment sau se realizează un act, ziua în cursul căreia a avut loc acest eveniment sau se realizează acest act nu se ia în seamă la calculul termenului. În cazul în care ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, societatea noastra prelungeşte termenul în mod corespunzător.

Preturi

Pe site, nu sunt prezentate informatii despre pret si disponibilitate in stoc., intrucat produsele sunt si pot fi customizabile tehnic si se dimensioneaza in functie de particularitatile aflate la locatia clientului. Aceste detalii tehnice se stabilesc in urma discutiilor telefonice sau deplasarii la locatia clientului si efectuarea de masuratori (debite, parametri privind calitatea apei, etc). Pretul produselor va fi comunicat clientului pe suport durabil inainte de incheierea contractului si producerea de efecte obligatorii asupra acestuia.

Conditii de livrare

Societatea livreaza GRATUIT (fara costuri) produsele transferând posesia fizică sau controlul asupra produselor către dvs, fără întârziere nejustificată şi în orice caz in termenii de livrare mentionati si conveniti de ambele parti prin contract SAU în decurs de, cel mult, 30 de zile de la încheierea contractului. In cazul în care nu ne indeplinim obligatia de a livra produsele la momentul convenit cu dvs. sau în termenul de maxim 30 zile, dvs. aveti dreptul de a solicita efectuarea livrarii într-un termen suplimentar, corespunzător circumstanţelor.  În cazul în care nu  vom livra produsele în termenul suplimentar respectiv, aveti dreptul, după caz, la rezilierea contractului. La rezilierea contractului, societatea noastra va rambursa, fără întârzieri nejustificate, toate sumele plătite în temeiul contractului cu dvs. şi în decurs de cel mult 7 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia de terminare a contractului.

Montaj

Efectuam servicii de montaj gratuit a produselor vandute in Bucuresti si judetul Ilfov, precum si pe o raza de 150 km in jurul Bucurestiului. Pentru serviciile de montaj care depasesc aceasta izocrona, pretul de montaj va fi comunicat clientului inainte de efectuare comenzii, pe suport durabil (contract de vanzare)

 Servicii de analiza a apei

Efectuam servicii de analiza a apei a urmatorilor parametri: Ph, duritate, conductivitate (TDS), nitrati, nitriti, fier, dupa cum urmeaza:

  • Analiza de apa este efectuata cu testere rapide si este realizata in vederea dimensionarii si furnizarii de solutii personalizate de sisteme de tratare a apei pentru potentiali clienti. Ele au valabilitate doar in relatie cu dimensionarea solutiilor tehnice furnizate de catre societatate noastra.
    Analizele pe care le efectuam in aceste conditii sunt gratuite fara a conditiona un potential client de a achizitiona un sistem de tratare a apei de la societatea noastra. In Bucuresti si judetul Ilfov serviciul este gratuit si include deplasarea la locatia clientilor, pentru efectuarea probei de apa. Pentru restul tarii oferim gratuit serviciul de analiza a probei de apa, cu conditia ca clientul sa achite costurile de transport a probei de apa.
    Exceptii: Analizele efectuate nu constituie buletine de analiza oficiale si nu pot fi folosite in relatie cu terte parti, altele decat societatea noastra. Nu efectuam analize de apa pentru persoane fizice sau juridice care au instalate sisteme de tratare a apei achizitionate de la terte parti, diferite de societatea noastra.

 Dreptul de retragere

Dvs. beneficiati de o perioada de 14 zile pentru a va retrage dintr-un contract la distanta, fara a fi nevoit sa justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile din ziua in care dvs. sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de catre dvs., intra in posesia fizica a produselor sau ziua in care dvs. sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de dvs., intra in posesia fizica a ultimului produs /ultimei piese (in cazul in care dvs. comandati printr-o singura comanda produse multiple/piese care vor fi livrate separat)

Exercitarea dreptului de retragere

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile), sunteti obligati sa ne informati cu privire la decizia dvs de retragere din contract. In acest scop, aveti la dispozitie formularul standard de retragere mentionat mai jos sau  puteti face orice alta declaratie neechivoca prin care va exprimati decizia de retragere din contract specificand produsele achizitionate (e-mail / fax / posta, etc) iar noi va vom comunica, fara intarziere, pe un suport durabil, confirmarea de primire a formularului de retragere.

Model standard de formular de retragere

Obligatiile dvs in cazul retragerii

Dvs sunteti obligat sa returnati produsele catre societatea noastra (sau unei persoane autorizate de catre societatea noastra sa receptioneze produsele), fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dvs de retragere din contract, prin transmiterea formularului de retragere sau prin orice declaratie neechivoca mentionata la sectiunea “Exercitarea dreptului de retragere”. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de dvs  inainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile. Dvs suportati doar costurile directe legate de returnarea produselor. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Expediaţi produsele sau înmânaţi-le direct nouă, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Obligatiile noastre in cazul retragerii

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări

Cu exceptia cazului in care recuperam noi produsele, avem posibilitatea legala de a amana rambursarea platii pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea dvs conform careia ati trimis produsele catre noi, fiind valabilă data cea mai apropiată

 Exceptii de la retragere

Dvs sunteti responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Societatea noastra va face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor care nu va fi descurajanta pentru dvs astfel incat sa va impiedicam exercitarea dreptului de retragere.

Suplimentar fata de exceptiile de la retragere a produselor cf OUG 34/2014 (art 16), nu pot fi returnate produsele care prezinta modificari fizice sau optice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, taieturi si alte defecte ce le poate prezenta un produs neconform. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, urme de folosire excesiva sau interventii neautorizate, astfel incat obiectul nu mai poate fi adus la conformitatea initiala prin reparare in vederea recomercializarii. De asemenea, nu se returneaza produsele confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3. Produsele care pot face obiectul diminuarii contractului sunt consumabilele utilizate (care in contact cu apa isi pierd proprietatile initiale si nu mai pot fi comercializate ulterior): cartuse filrtrante osmoza, rasina, sare, conectori dedurizatori, etc.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Costuri suportate de catre cumparator:

Veti asigura costurile de retur si transport curier in cazul caruia renuntati la achizitionarea produsului in termen de 14 zile de la receptia produsului. (art.14. punctul 2 )

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, vi se va solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea dvs, va vom reexpedia produsul, pe cheltuiala dvs. (art.14.punctul 3);

 Costuri suportate de catre vanzator:

Asiguram costurile de transport (retur) in cazul in care produsul nu este conform cu specificatiile din oferta de pe site, a produsului ce nu este conform specificatiilor mentionate in comanda dvs sau a produsului nefunctional sau a coletelor ce prezinta deteriorari la receptie. In cazul in care ati optat pentru montajul produselor de catre societatatea noastra, inclusivcosturile de demontare sunt asigurate gratuit.

Transferarea riscului

Livrarea produselor catre dvs cade in responsabilitatea noastra. În cazul contractelor în care societatea noastra livrează produsele către dvs (inclusiv prin intermediul unui societati de curierat), riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat abia în momentul în care dvs sau o parte terţă desemnată de dvs, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul va este transferat in cazul exercitarii dreptului de retragere din contract, în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către dvs să transporte produsele, iar această opţiune nu a fost oferită de către societatea noastra, fără a aduce atingere drepturilor dvs faţă de transportator.

Garantii si drepturile asociate acestora

Conform OUG 21/1992 (rep.) și Legii 449/2003 modificată, vânzătorul se obligă să asigure o garanție de 2 ani de la data recepției produsului și o durată medie de utilizare de 6 ani de la data semnării fișei de recepție. În cazul solicitării garanției, să intervină în termen de 15 zile calendaristice de la data la care a fost notificat aducând la conformitate produsul în primul rând prin reparare utilizând doar piese noi, apoi prin înlocuire sau rezoluțiunea contractului dacă nu este disproporționată, dacă celelalte măsuri reparatorii nu au putut fi realizate, în fiecare caz fără plată. Garanția este prelungită de către vânzător cu perioada de timp ce produsul a staționat în service pentru reparații. Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o. Până la proba contrară, lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă că a existat la momentul livrării acestuia, cu excepţia cazurilor în care prezumţia este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate.

 Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal

Societatea noastra respecta prevederile Legii nr. 677/2001 cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. Clientii sunt asigurati de confidentialitatea datelor furnizate, acestea sunt solicitate exclusiv in scopul procesarii comenzilor si livrarii produselor la locul agreat impreuna cu reprezentantul societatii

Dreptul de a actualiza continutul site-ului

Societatea noastra isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale website-ului, fara o notificare prealabila a utilizatorilor sau clientilor. Societatea noastra nu va putea fi considerata responsabila pentru eventualele erori aparute pe website din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari efectuate de de catre administratorul website-ului.

LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente sau prin intermediului platformei europene de solutionare online a reclamatiilor https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=RO