Dedurizare Generalitati

Sisteme de Dedurizare

De ce sa alegi Ima Concept?

Pentru ca avem incredere deplina in sistemele oferite de noi si stim ca iti recomandam cea mai buna SOLUTIE DE DEDURIZARE pentru specificul locatiei dumneavoastra

-Scapati de calcarul din apa dvs imediat dupa instalarea dedurizatorului

Analize GRATUIT - ! Efectuam servicii de analiza a apei a urmatorilor parametri: pH, duritate, conductivitate (TDS), nitrati, nitriti, fier, mangan, dupa cum urmeaza:

 • In Bucuresti si judetul Ilfov serviciul este gratuit si include deplasarea la locatia clientilor (daca se solicita), pentru efectuarea probei de apa
 • In restul tarii, servicul include doar gratuitea analizei probei de apa, clientul fiind responsabil de costurile de transport/livrare a acesteia

-Dedurizare ® SUA - Vana de control a sistemelor  (creierul unui sistem) fabricata in SUA de catre compania CLACK - cu o traditie de peste  65 de ani fiind liderul pietei pe segment.

- Pachet Instalare pentru achizitionarea unui dedurizator Ima Concept

 • Filtru sedimente lungime 20" cu autonomie mare de functionare
 • Servicii de instalare  (manopera si piesele aferente motajului)
 • Stoc de sare initial  pentru cel putin prima luna de functionare ( in functie de marimea sistemului achizitionat )
 • Tester de duritate prin titrare ( cu picatura-profesional)

Alege dedurizatorul pentru locatia ta!

 • 1 - 3 persoane in locatie - Maximum 30 grade Germane - Click Aici >> Dedurizator EWS15
 • 2 - 4 persoane in locatie - Maximum 35 grade Germane - Click Aici >> Dedurizator EWS20
 • 5 - 8 persoane in locatie - Maximum 55 grade Germane - Click Aici >> Dedurizator EWS25 

Pentru mai multe detalii : Click Aici >> CONTACT

Ce Este Apa Dura si ce probleme poti intampina?

Cand apa are o duritate de max 3 grade Germane spunem ca avem o apa dedurizata - Fara Duritate 

Cand calcarul se afla in apa la o valoare de peste 4°G avem de a face cu o apa dura si duce la:

 • pete pe robineti, cabina de dus, vesela, pahare, deteriorarea obiectelor sanitare
 • asprirea rufelor si degradarea culorilor
 • infundarea tevilor si a robinetilor
 • depuneri de piatra in boiler si instalatii
 • depuneri de piatra in masinile de spalat vase si haine
 • consum mare de energie a centralei termice si blocarea ei in timp ( depunerea de calcar pe rezistente se comportă exact ca un izolator termic, ingreunand transmiterea de caldura spre agentul termic - ducand la scăderea randamentului transferului termic şi creşterea consumului de energie cu pana la 30% 

Pentru rezolvarea acestor probleme ai nevoie de un dedurizator.

Se asigura toata gama de sisteme Rezidentiale si Industriale

Ce este un Dedurizator? 

Un dedurizator este un sistem in care se afla un mediu filtrant - rasina cationica (rasina schimbatoare de ioni) care este capabila sa retina ionii de calciu si magneziu din apa.

Un dedurizator este controlat de o vana de control - in cazul sistemelor ExpertWater - vana volumetrica electronica automata.

Cand aceasta s-a incarcat complet controllerul care actioneaza sistemul incepe un proces de curatare a rasinii cu sare si apa.

Aceasta regenerare nu afecteaza consumul deoarece la sistemele cu un singur tanc, regenerarea se programeaza noaptea iar la sistemele multiple nu conteaza ora la care se regenereaza.

Cum alegi o Statie de Dedurizare?

statie de dedurizare poate avea unul din trei moduri de a stabili momentul regenerarii, in functie de:

 • Timp: se stabileste pur si simplu momentul, folosind vana de control specifica unei statii de dedurizare. Apa nu va mai curge la robinet in timpul regenerarii, asa ca de regula se seteaza o ora tarzie a noptii, pentru a nu creea un deranj. Avand in vedere ca volumul de apa consumat poate varia in timp, dezavantajul major este faptul ca momentul poate fi setat prea tarziu (sistemul se satureaza si va curge apa dura la robinet) sau prea devreme (consum ineficient de sare si apa).  
 • Volum: o statie de dedurizare se poate regenera in functie de volumul de apa consumat. In acest fel, nu exista riscul regenerarii prea devreme sau prea tarziu. Dezavantajul consta insa, in faptul ca regenerarea poate porni intr-un moment foarte neconvenabil si atunci am ramane fara apa cat timp dureaza aceasta.
 • Timp si volum: o statie de dedurizare care se regenereaza in felul acesta este superioara celorlalte doua prin faptul ca nu se confrunta cu niciunul dintre dezavantajele lor. Se poate seta o ora din timpul noptii, iar microprocesorul sistemului va determina pe baza unor calcule statistice care este cel mai bun moment pentru regenerare. Consumul de sare si apa va fi foarte eficient.

Cum alegi un Dedurizator?

Ce te intereseaza cand cumperi un dedurizator?

 • sa reziste in timp
 • sa dea randamentul dorit
 • sa fie compact
 • sa consume cat mai putina sare si cat mai putina apa la regenerare
 • service-ul sa fie bun si sa existe posibilitatea livrarii directe a consumabilelor

La alegerea unui dedurizator trebuie tinut cont de valoarea duritatii apei si  de volumul de apa necesar (numarul de persoane in cazul uzului in regim casnic) + debitul maxim posibil

Asadar, un dedurizator nu il puteti cumpara pur si simplu de pe raftul unui magazin fara o dimensionare corespunzatoare pentru ca riscati o serie de probleme in exploatare.

Pentru a fi sigur ca alegi dedurizatorul potrivit Iti asiguram GRATUIT prin agentii nostrii de teren analiza duritatii apei la locatia ta (conform sectiune Termeni si Conditii)  pentru a fi siguri ca sistemul de dedurizare a apei achizitionat este cel de care ai nevoie.

Alege Tehnologia Dedurizatoarelor Expert Water

Dedurizatoarele Expert Water sunt echipate cu cele mai noi si fiabile componente de pe piata de la ora aceasta.

Vana de control - cea mai importanta componenta din sistem produsa de Clack SUA

                            - are cel mai simplu design si este cel mai usor de utilizat, in comparatie cu alte vane care se gasesc pe piata. Are o singura componenta in miscare

                            - pistonul este produs din acelasi material ca geamul antiglont - deci uzura apare extrem de greu in timp fata de alte vane a caror componente sunt construite din materiale care se uzeaza foarte repede.

                            - nu are nici macar un surub in componenta ei - singura vana de pe piata care se poate lauda cu asa ceva fiind de o simplitate exraordinara

Caracteristici tehnice ale valvelor CLACK SUA

 • Regenerare proportionala dupa volum - determinarea momentului optim pentru regenerare
 • Parametri de functionare controlati de microprocesor  - microprocesorul permite optimizarea tuturor parametrilor de functionare si regenerare prin efectuarea de calcule statistice.
 • Rasina  cationica MONOSFERA  -  grauncioarele de rasina cationica  sunt de dimensiuni egale ceea ce duce la imposibilitatea formarii de firide in stratul de rasina , retinerea calcarului facandu-se uniform, la fel si regenerarea - se elimina riscurile scaparii de duritate sau  a curatarii incorecte  a rasinii.
 • Regenerarea rasinii cationice in contracurent - solutia de saramura este injectata prin partea de jos a stratului de rasina cationica unde acumularea de calcar este cea mai mare, pentru o curatare corecta a rasinii. O curatare incorecta a rasinii poate duce in etapa de retinere a calcarului la scapari de duritate.

Pornind de la valoarea efectiva a duritatii, a consumului de apa si al nivelului de sare din vasul de stocare, echipamentul calculeaza si dispune de:

 • consumul de apa instantaneu si pana la ultima regenerare
 • avertizare daca in rezervorul de stocare sare cantitatea disponibila este scazuta
 • posibilitatea introducerii/modificarii valorii duritatii apei de alimentare
 • memorie electronica de lunga durata a setarilor echipamentului
 • in cazul intreruperilor accidentale de curent, acestea se pastreaza fara a fi necesara reprogramarea echipamentului.

Toate acestea asigura un consum de sare si un consum de apa pentru regenerare cu 70% mai scazute fata de sistemele ce nu dispun de aceasta tehnologie, realizand importante economii.

Numarul redus de componente si faptul ca nu exista piese metalice duce la o fiabilitate extrem de ridicata.

Perioada de utilizare este foarte indelungata, iar componentele trebuiesc schimbate foarte rar.

Mai mult chiar, montarea si demontarea tuturor partilor componente este extrem de usoara, dedurizatorul fiind construit in asa fel incat fiecare piesa sa nu se poata potrivi in alt loc.

 

Ne puteti contacta folosind formularul urmator:

Numele (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Mesaj

Tel: 0744 648 458