Osmoza inversa pentru spalatorii auto

Ce este Osmoza Inversa?

Folosind o osmoza inversa veti elimina petele sau depunerile lasate de apa atunci cand ne dorim o apa perfecta.

Osmoza inversa este procesul de demineralizare a apei care foloseste o membrana sau mai multe pentru indepartarea ionilor, a moleculelor si a particulelor din apa pana la dimensiunea de 0.001 microni – a mia parte dintr un micron.

Printre compusii indeparati din apa cu ajutorul osmozei inverse se numara si: nitrati, amoniu, plumb, cupru, cloruri, sulfati, zinc, aluminiu, crom.

 

Ce reprezinta  Sistemul de Osmoza Inversa Industriala?

Sistemul de osmoza inversa industriala poate fi folosit atat in aplicatii casnice mari unde se doreste o apa demineralizata pentru intreaga locatie cat si in aplicatii industriale.

De cele mai multe ori se opteaza pentru sistemul de osmoza inversa industrial in domenii precum: industria auto, industria chimica, industria alimentara, industria textila etc.

Principalul motiv pentru implementarea Sistemului de Osmoza Inversa Industriala in aceste domenii este ca se doreste reducerea intre 96 si 99 % a conductivitatii apei sau a TDS-ului rezultand o apa demineralizata.

 

Sistem de Osmoza Inversa pentru Spalatorii Auto.

De cativa ani, se cunoaste faptul ca industria auto a luat amploare si implicit spalatoriile auto self service. Daca la spalatoriile clasice lucrurile stateau relative mai simplu pt ca existau angajati cu o oarecare experienta care la sfarsit stergeau si maina de apa, la spalatoriile self service spalarea se face de oricine cu mai multa sau mai putina experienta care nu sterg masina la sfarsit, acest lucru ducand la usacarea cu pete a masinii daca spalatoria auto nu este dotata cu osmoza inversa. O spalatorie auto poate sa si dubleze numarul de client doar prin asigurarea unei ape perfecte.

Clientii spalatoriilor auto isi selecteaza locurile in functie de calitatea apei.

O apa demineralizata in procesul spalarii auto presupune interventia rapida si mica a clientului: detergentii actioneaza rapid si curata mai bine iar la sfarsit masina nu necesita stergere.

Sistemul de Osmoza Inversa pentru Spalatoriile Auto sunt echipamente industriale pentru producerea apei demineralizate, prin reducerea conductivitatii. Exemplul este acela ca din 100 de ppm TDS, dupa modulul de osmoza inversa vom ramane cu ppm intre 4 si 1 in functie de calitatea apei, ph si temperatura.

 

Echiparea Sistemului de Osmoza Inversa pentru Spalatorii Auto:

Sistemul de Osmoza Inversa pentru Spalatorii auto are o echipare basic insa se poate adapta in functie de necesitatile fiecarei locatii.

Sistemul include:

 • - Cadrul, carcasa si panoul frontal sunt  din inox.
 • - Pompa rotativa cu cuplaj rapid pe motor.
 • - Motor conductivitate permeat online
 • - Doua manometer de presiune ( Operare si Concentrat)
 • - Doua debitmetre cu reglaj debit ( Concentrat si Recirculare )
 • - 1 Debitmetru (Permeat).
 • - Membrane Osmotice ( numarul acestora difera in functie de debitul necesar al locatiei)

Rejectia sarurilor din apa este de 96-99 % in timp ce procentul de recuperare al apei este cuprins intre 50 si 75 %.

Prefiltrarea pentru Spalatoriile Auto:

In functie de calitatea apei a fiecarei locatii, este necesara adoptarea unor sisteme de prefiltrare montate inaintea Sistemului de Osmoza Inversa pentru Spalatorii Auto.

Este obligatoriu si absolut necesar prefiltrare daca intalnim urmatoarele probleme ale apei:

 1. Sedimentele in Apa – Reprezinta primul pas in prefiltrare prin instalarea unui filtru fie domestic fie automat . Sedimentele nu trebuie sa ajunga in contact cu Sistemul de Osmoza Inversa Industriala si are rol de a proteja dedurizatorul.
 2. Concentratia de calciu si de magneziu din apa ( calcarul ) si/sau a manganului, fierului, amoniu - Necesita implementarea Sistemelor de Dedurizare ( dupa caz si/sau demanganizare, deferizare). Este interzisa introducerea calcarului in membrana osmotica a Sistemului de Osmoza Inversa Industriala. Pentru Spalatoriile in regim self-service se va opta pentru Sistemele de Dedurizare de tip Duplex. Aceste sisteme de tip duplex vor furniza non-stop apa fara calcar.

Sistemele de Dedurizare joaca un rol important pentru Spalatoriile Self Service, astfel eliminata duritatea din apa sunt eliminate petele de calcar si creste eficienta detergentilor folositi.

 

Cum alegem o solutie completa de tratare apa pentru Spalatoriile Self Service in functie de numarul de piste?

In functie de numarul de piste ne raportam si la un debit necesar de apa tratata pe ora.

Debitul este cel care defineste numarul de membrane al unui Sistem de Osmoza Inversa Industriala.

O membrana genereaza in jur de 250 litri de apa demineralizata pe ora.

Tot in functie de debitul necesar, se dimensioneaza si sistemele de Prefiltrare.

Iata cateva exemple de pachete complete pentru tratare apa care include Sisteme de Osmoza Inversa Industriala pentru spalatoriile auto, in functie de numarul de piste:

 

Pachet tratare apa pentru Spalatorie Auto Self-Service


Acest pachet include toate componentele necesare tratarii apei pentru o spalatorie auto self service sau cu angajati unde functia de clatire – spalare sunt diferentiate in programe separate.

In prima faza apa este filtrata si dedurizata – care va fi folosita pentru spalarea initiala a masinii.

In aceasta etapa se foloseste un filtru de sedimente cu cartus schimbabil  daca apa nu  are mult sediment sau clor ( altfel se alege un filtru automat ) si un Dedurizator Duplex  – pentru a asigura o autonomie 24/24 fara a exista timpi morti in functionare si fara a  fi restrictionati de un volum anumit de apa, dedurizatorul duplex avand o functionare alternanta. 

In faza a doua apa este demineralizata prin osmoza inversa pentru o calitate excelenta a clatirii finale a masinii eliminand  din apă  impuritățile organice, particulele nedizolvate (săruri), metalele grele și altor substanțe minerale.

Cere o oferta personalizata

  Contact
  Telefon
  WhatsApp