Procesul de dedurizare a apei

Procesul de dedurizare a apei

Apa care contine o cantitate ridicata de calciu sau magneziu poarta numele de “apa dura”. Aceasta aduce o serie de probleme atat de sanatate, insa utilizata o perioada lunga de timp, poate duce la defectiuni puternice ale electrocasnicelor:

– pierderea elasticitatii piele ce duce la aparitia prematura a ridurilor sau chiar la aparitia vergeturilor; – infundarea tevilor; – aparitia depunerii de calcar pe instalatiile sanitare; – defectiuni majore ale masinii de spalat rufe, masinii de spalat vase, espressorului de cafea, centralei termice etc.; – depunerea de minerale in interiorul tevilor; – reducerea proprietatilor sapunului, gelului de dus, balsamului sau samponului.

Pentru a evita aceste probleme este necesar un sistem de dedurizare a apei. Printr-un proces de dedurizare a apei se intelege transformarea ionilor de calciu si magneziu in ioni de natriu astfel: 1. Apa trece prin rasina care contine mici bile care sunt acoperite cu ioni de sodiu sau potasiu. 2. Odata ce apa trece, se realizeaza schimbul de ioni. 3. La finalul acestui proces, calciul si magneziul din apa este eliminat. 4. Dedurizatorul se spala de impuritati si se pregateste pentru urmatoarea actiune.

Beneficiile unui sistem de dedurizare a apei: – obiectele sanitare si cele electrocasnice sunt protejate; – costuri reduse de intretinere a electocasnicelor; – reducerea consumului de detergent pentru rufe, vase sau a gelurilor de dus; – pielea isi va recapata elasticitatea; – parul isi recapata stralucirea.

Contact
Telefon
WhatsApp