Apa alcalina ionizata – beneficii si dovezi

Apa  alcalina, sau apa redusa, cum mai este numita, este un subiect care a starnit mult interes dar si multe dezbateri in ultimii ani. De multe ori, atat cei care apara beneficiile apei alcaline ionizate, cat si cei care le disputa, nu fac trimiteri clare la studii de specialitate.

In articolul de fata tratam subiectul folosind tocmai studii medicale, pentru a va oferi posibilitatea de a continua sa cercetati despre apa alcalina ionizata, daca este ceva de interes.

Cum se formeaza apa alcalina ionizata

Pe scara pH-ului, orice substanta este considerata alcalina daca are un pH mai mare de 7, valoarea neutra. Apa nu face o exceptie, iar daca adaugam substante alcaline putem sa crestem pH-ul apei si atunci apa va deveni alcalina. Insa ea nu va fi si ionizata si de aceea, nu este la fel de benefica. Ionizarea este procesul separarii apei in ioni negativi (OH-) si ioni pozitivi (H+). Aparatul care realizeaza acest proces se numeste „alcalinizator”, iar spre final vom discuta si despre un alcalinizator anume. Daca alcalinizatorul imbogateste apa cu ioni de OH-, ea va deveni alcalina, iar daca o va imbogati cu ioni de H+, ea va deveni acida. Chiar si apa acida, care paraseste aparatul printr-o scurgere specifica, are propriile sale beneficii (acest articol trateaza subiectul).

Rusii au fost primii care au ionizat apa in scopul de a crea o substanta benefica organismului, la inceputul secolului XX. Insa, japonezii sunt primii care dezvolta pentru prima oara un sistem de ionizare pentru uz casnic, in 1958. In anii ’70  si ’80 au continuat cercetarile in Japonia, dar si in alte tari din Asia, interesul pentru apa alcalina ionizata crescand si extinzandu-se in cele din urma si in Occident.

Beneficiile pentru care exista dovezi stiintifice

– In primul rand, trebuie amintit faptul ca apa alcalina ionizata protejeaza ADN-ul de oxidare. O serie de boli apar din cauza deteriorarii ADN-ul de catre speciile reactive de oxigen din categoria radicalilor liberi. Apa ionizata se comporta similar enzimelor care au rolul de a reduce speciile reactive de oxigen (Shirahata et al., 1997).

– Apa ionizata are un rol in profilaxia unor boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau Parkinson (Yan et al., 2011).

– Sportivii pot consuma o bautura in care a fost amestecata si apa alcalina ionizata si astfel, vor reduce stresul cardiovascular, rata maxima a efortului perceput si vor avea mai putin acid lactic acumulat in sange (Ostojić et al.,2011).

Sistemul de alcalinizare și purificare a apei EWAK77

Noi va propunem alcalinizatorul EWAK77, cu care va puteti ioniza apa de la chiuveta. Firma producatoare a sistemului este Kyk, originara din Coreea de Sud si este o firma recunoscuta international pentru inventiile sale. Doar IMA Concept distribuie acest sistem pe piata romaneasca.

  • Sistemul purifica mai intai apa, prin intermediul unui filtru cu carbune activ si ioni de argint. Acest filtru este capabil sa trateze bacteriile, sedimentele si metalele grele. In medie, filtrul trebuie schimbat dupa purificarea a circa 3500 l de apa, iar aparatul va poate indica cand acest lucru este necesar.
  • pH-ul apei nu va fluctua datorita placutelor din titan si platina, cu un design patentat.
  • Sistemul pate functiona corect, atat la o presiune foarte mica, cat si la una mare, fara a mai fi nevoie de un alt echipament, precum o pompa.

Daca va hotarati sa va procurati un sistem de alcalinizare, puteti gasi EWAK77 aici

Surse:

1) Ostojić, S. M., Stojanović, M. D., Calleja-Gonzalez, J., Obrenović, M. D., Veljović, D., Medjedović, B., … & Vukomanović, B. (2011). Al. Drinks with alkaline negative oxidative reduction potential improve exercise performance in physically active men and women: double-blind, randomized, placebo-controlled, cross-over trial of efficacy and safety. Serbian Journal of Sports Sciences5(3).

2) Shirahata, S., Kabayama, S., Nakano, M., Miura, T., Kusumoto, K., Gotoh, M., … & Katakura, Y. (1997). Electrolyzed–reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage. Biochemical and biophysical research communications234(1), 269-274.

3) Yan, H., Kashiwaki, T., Hamasaki, T., Kinjo, T., Teruya, K., Kabayama, S., & Shirahata, S. (2011, November). The neuroprotective effects of electrolyzed reduced water and its model water containing molecular hydrogen and Pt nanoparticles. In BMC proceedings (Vol. 5, No. Suppl 8, p. P69). BioMed Central Ltd.

Contact
Telefon
WhatsApp