Are un miros extrem de neplacut, de ou clocit si este o problema din mai multe cauze.

Despre hidrogenul sulfurat

Unele bacterii convertesc sulfații găsiți în mod natural în apă în hidgrogen sulfurat (H2S), un acid anorganic slab, care în formă pură se întâlnește sub formă de gaz. Acest gaz este incolor și în concentrații suficient de mari, este toxic (aceste concentrații mari nu apar ca urmare a contaminării apei cu H2S).

Bacteriile care trăiesc în ape cu puțin oxigen sunt cea mai comună sursă a hidrogenului sulfurat în apă. Printre aceste medii cu puțin oxigen, se numără puțurile adânci, conductele și aparatele de încălzit apa.

Alte surse ale hidrogenului sulfurat sunt materiile organice în descompunere aflate în subteran, precum resturile de plante. Mai poate fi întâlnit hidrogen sulfurat în puțurile săpate în șist sau în gresie.

Problemele provocate de hidrogenul sulfurat:

– Principala problemă pentru care este responsabil hidrogenul sulfurat îl face în același timp foarte ușor de depistat. Mirosul specific al apei contaminate cu această substanță este de ou stricat, foarte neplăcut. Mirosul este mai intens în cazul apei calde, dar poate fi sesizat și în cazul celei reci, cel puțin la câteva secunde după pornirea robinetului.

– Substanța duce la ruginirea instalațiilor fabricate din metale precum fierul, oțelul, cuprul și alama. Hidrogenul sulfurat provoacă coclirea obiectelor din argint și decolorează obiectele din cupru și alamă.

– Mâncărurile și băuturile preparate cu apă cu hidrogen sulfurat își vor pierde din savoare, iar ceaiul și cafeaua vor își vor pierde în același timp și din culoare.

– În cazul în care deținem un dedurizator, o concentrație mărită de hidrogen sulfurat poate deteriora rășina cationică. Este important de notat faptul că deși este sesizabil mirosul de ou stricat, se poate întâmpla ca analizele să nu indice prezența hidrogenului sulfurat în apă. Accest lucu se explică prin faptul că unele bacterii care se găsesc în sistemul de dedurizare folosesc sulful ca sursă de energie și astfel, îl consumă.

Apa care contine hidrogen sulfurat

Desulfurarea apei

Spre deosebire de sistemele de desulfurare care ocupă o suprafață mare, filtrul EWH2S este foarte compact, dar la capacități egale și la un preț aproape la jumătate. De aceea, îl recomandăm ca soluție de tratare a apei cu hidrogen sulfurat, dar și cu fier și mangan.

  • Datorită unei tehnologii inovatoare, sisemul nu folosește clor, astfel că nu presupune niciunul din riscurile pentru sănătate care sunt asociate de obicei cu clorul. În schimb, filtrul folosește aer sub presiune pentru a elimina hidrogenul sulfurat.
  • Sulful și fierul sunt oxidate de aerul aflat sub presiune. Fierul oxidar este reținut de mediul catalitic
  • Filtrul este automat și se regenerează singur, eliminând sulful și fierul în canalizare.
Contact
Telefon
WhatsApp