Osmoza inversa in 6 trepte si direct flow

Osmoza inversa de uz casnic este un mod foarte eficient de tratare a apei si are un pret foarte accesibil. Sistemul de osmoza inversa poate dispune de un tanc de stocare a apei, dar poate fi si de tip direct flow, ocupand mai putin spatiu.

Procesul pe care se bazeaza

In faza initiala a procesului de osmoza inversa, doua solutii de concentratii diferite sunt despartite de o membrana semipermeabila. In cazul tratarii apei, apa cu contaminanti este solutia cu o concentratie mai mare. Trecand prin membrana, apa lasa contaminantii in urma si este, astfel, purificata. Acest lucru se realizeaza deoarece finetea de filtrare a membranei este extrem de mare, porii ei avand diametrul de 1000 de ori mai mic decat un micron.

Pentru a putea trece prin membrana, solutia cu o concentratie mai mare trebuie impinsa si acest lucru se produce prin supunerea ei la presiune. Acest tip de presiune poarta o denumire specifica, de presiune „osmotica”.

Osmoza inversa de uz casnic

Un purificator prin osmoza inversa de uz casnic are capacitatea de a elimina:

  • particulele in suspensie
  • substantele dizolvate
  • contaminantii organici si anorganici
  • microorganismele, intr-o anumita masura

Substantele eliminate cu succes din apa de sistemele de uz casnic sunt: clorul, plumbul, nitratii, cuprul, rugina, pesticidele si respectiv, microorganismul cryptosporidium.

Avand in vedere faptul ca bacteriile coliforme pot deteriora membrana de osmoza, osmoza inversa nu ar trebui sa fie folosita pentru tratarea acestui tip de bacterii.

Avand in vedere ca un sistem casnic de osmoza inversa poate fi montat cu usurinta sub chiuveta, va putea fi purificata nu numai apa folosita pentru hidratare, dar si cea pentru prepararea mancarii, a ceaiului si a cafelei.

Exista doua tipuri de sisteme casnice de osmoza inversa: cel conventional si cel direct flow. Un sistem direct flow ocupa mai putin spatiu decat un sistem conventional cu 6 trepte. Motivul sta in faptul ca nu foloseste un vas de stocare, apa circuland direct prin el. De aici provine, de fapt, denumirea de „direct flow”.

Un sistem de osmoza inversa nu este dotat doar cu membrana semipermeabila, ci trateaza apa in mai multe etape, fiind dotat cu filtre mecanice si un filtru cu carbune activ. Etapele tratarii sunt:

  1. Filtru de sedimente 5 microni: util pentru impuritati mai mari, precum nisipul si rugina.
  2. Filtru cu carbune activ: acest filtru elimina clorul si aceasta etapa este importanta deoarece clorul ataca membrana de osmoza inversa.
  3. Filtru de sedimente 1 micron: elimina impuritatile mai mici, care au trecut de primul filtru de sedimente.
  4. Membrana de osmoza inversa, cu finetea de 0,001 microni.
  5. Cartus cu carbune activ: elimina substantele volatile si gazele.
  6. Cartus de remineralizare: reintroduce in apa mineralele benefice organismului.
Contact
Telefon
WhatsApp