Tratarea apei prin demineralizarea industriala – avantaje

Osmoza inversa este opusul procesului natural de osmoza. Procesul de demineralizare industriala se bazeaza pe osmoza inversa si este procesul prin care sunt eliminate mineralele din apa. Prin folosirea unor membrane performante, este posibil  ca peste 99% din saruri sa fie eliminate.

sistem-osmoza-inversa-demineralizare-industriala-tkro-500-415

Dintre procedurile filtrarii prin membrane, osmoza inversa are cea mai mare limita de separare. Apa bruta care urmeaza a fi demineralizata este condusa intr-o camera care este sigilata printr-o membrana semipermeabila. O presiune artificiala este creata in acea camera. Membrana este permeabila doar pentru apa pura, dar nu si pentru ioni sau alte particule dizolvate in apa. O parte din apa bruta (numita si „concentrat”) va deveni pura, demineralizata (aceasta solutie se numeste „permeat”), iar restul va deveni o solutie si mai concentrata.


Avantaje:

– manevrare usoara si rapida, printr-un microprocesor modern, cu afisarea conductivitatii, care controleaza intreaga functionare a sistemului.

– membrana cu o durata lunga de viata multumita purificarii integrate.

– echipament usor de servisat, montat pe un cadru din inox.

– costuri mici de instalare, deoarece pot fi folosite mici pompe cu presiune inalta.

– la cerere, se pot monta solutii complete de pretratare si posttratare, realizandu-se usor o functionare in retea a unor sisteme diferite.

Aplicatii

Numeroase industrii se folosesc in mod comun de demineralizare industriala: industria chimica, industria farma, industria alimentara, industria bauturilor racoritoare sau alcoolice, industria metalurgica, s.a. Trei tipuri diferite de apa bruta pot fi tratate prin demineralizare industriala:

  • apa potabila
  • apa salcie
  • apa de mare

Inginerii  nostri beneficiaza de o experienta indelungata in dimensionarea sistemelor de demineralizare industriala, in functie de nevoile clientului si de proprietatile apei brute.

Contact
Telefon
WhatsApp